10.3 C
Madrid
måndag, mars 8, 2021
Hem Shopping i Madrid Shopping i Madrid Gran Via

Shopping i Madrid Gran Via

Madrid erbjuder ett enormt utbud om du gillar shopping och att shoppa.
Madrids huvudaveny heter Gran Via, även kallad Madrids shopping Broadway.
Detta är den populäraste och mest trafikerade shopping gata i hela Madrid.
Gran Via är ca 1,3 km lång och över 100 år gammal. Längs hela shopping gatan hittar du alla de hetaste och mest eftertraktade butikerna och varumärkena. Det är som ett enormt köpcentrum med bar himmel som attraherar över 10 miljoner shoppingsugna besökare varje år.
Gran Via var tidigare berömt för sina 15 biografer, numera finns endast tre stycken kvar.

Hur tar man sig till shoppingen på Gran Via?
Gran Via ligger väldigt centralt och man kan gå hit från Puerta del Sol, Plaza Mayor eller Plaza España det är ca 500 meter. Vill man åka kollektivt kan man ta tunnelbanelinje 1 eller 5 och hoppa av vid Gran Via alternativt linje 3 eller 5 och hoppa av vid Callao. Åker man buss tar man Busslinje 1, 2, 46, 74 eller 146.

Madrid har på senare tid förnyat delar av shoppinggatan Gran Via och försökt anpassa det mer till gångtrafik. Detta betyder mindre biltrafik längs shoppinggatan, lite mer grönska längs avenyn, fler utebänkar, nya övergångsställen och bredare trottoarer. Vilket gör din shopping upplevelse till ett nöje. På Gran Via i Madrid kan du hitta de flesta spanska varumärkena och även internationella märkena. Här finns också den enorma och populära spanska varuhuskedjan El Corte Ingles som definitivt är värt ett besök med kända märken såsom Chanel, Dior, Carolina Herrera med flera.

Längs med Gran Via finns en hel del restauranger, bar och caféer, shoppa till du blir trött och ta sedan en paus på någon av dessa och njut av lite tapas och kanske en mojito eller sangria. På Gran Via finns också en hel del restauranger och barer med takterrass, detta brukar vara ett utmärkt ställe för spanjorer att starta kvällen med fantastisk utsikt över Madrid.

Gran Via Tunnelbana Shopping Madrid
Bild på tunnebanestationen i Gran Via Madrid Shopping

Flera gamla biografer längs shoppinggatan Gran Via har gjorts om till köpcentrum och shopping gallerior med flera mindre och större mode butiker. Avenyn Gran Via sträcker sig från Calle Alcala till Plaza de España.
Shopping på Gran Via är uppdelad i följande tre sektioner.

Calle Alcala till Red de San Luis
Vill du också uppleva fantastisk arkitektur samtidigt som du shoppar är denna del av shoppinggatan Gran Via för dig. I Denna sektion av Gran Via finns de mer traditionella butikerna som tex Loewe som säljer väskor och läderartiklar. Grassy här säljs exklusive klockor och smycken. Sanz också en juvelerare samt Aristocrazy, en lyx juvelerare som öppnades 2010 som strävar efter att göra smycken för alla plånböcker. Dessa butiker försöker bevara atmosfären av det forna Gran Via. I slutet av denna del av Gran Via vid Calle Montera finns också några nyare varumärken som New Balance och Adidas.

Red de San Luis till Callao
Red de San Luis är ett inofficiellt samlingsnamn för ett nätverk av gator som mynnar ut vid Calle Montera, det markerar starten av Gran Vias mest trafikerade del där du hittar stora varuhus och köpcenter inuti gamla biografer och mindre shopping arkader minst lika glamorösa som shopping gallerior i Paris.
Telefonica byggnaden är det gamla huvudkontoret för telefonbolaget. Här finns numera ett elektronikvaruhus och ett kultur center. Här finns också många olika populära modebutiker så som Bershka populärt modeaffär för trendiga modekläder i bland annat Spanien, Stradivarius, Cortefiel, H&M, Real Madrid officiella sportbutik, Primarks näst största varuhus i världen finns här, Zara Spaniens motsvarighet till H&M, Casa del Libro är en gammal bokhandlare som grundades för över 100 år sedan här kan man hitta alla möjliga böcker från nya deckare till gamla läroböcker.

Callao till Plaza de España
Cine Capitol är en byggnad som utmärker början på Gran Vias sista sektion, detta är en charmig gammal byggnad som fortfarande inhyser en biograf och har neonbelysning på fasaden. Här finns en hel del souvenirbutiker om du är ute efter fin souvenir från din resa till Madrid, i närheten finns också  en del flaggskepps butiker med bland annat Lacoste, United Colors of Benetton och även Atletico de Madrid officiella sportbutik.

Gran ViaShopping i Madrid

Föregående artikelMadrid Spaniens Huvudstad
Nästa artikelXanadu Köpcentrum

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Most Popular

Museum Thyssen-Bornemisza

Museet Thyssen-Bornemisza är ett konstmuseum mitt i centrala Madrid i Spanien. Museet grundades av Heinrich, Baron Thyssen-Bornemisza de Kaszon, därav namnet och invigdes år...

Calle de Preciados

Calle de Preciados i centrala Madrid är en shopping gågata strax söder om Gran Via, den är ca 500 meter lång. Här på denna...

Xanadu Köpcentrum

Numera Intu Xanadu I Madrid är förmodligen ett av Madrids och Europas nyaste och största köpcenter eller köpcentrum där det även finns en del...

Shopping i Madrid Gran Via

Madrid erbjuder ett enormt utbud om du gillar shopping och att shoppa. Madrids huvudaveny heter Gran Via, även kallad Madrids shopping Broadway. Detta är den populäraste...

Recent Comments