10.3 C
Madrid
måndag, mars 8, 2021
Hem Shopping i Madrid Calle de Preciados

Calle de Preciados

Calle de Preciados i centrala Madrid är en shopping gågata strax söder om Gran Via, den är ca 500 meter lång. Här på denna shoppinggata är kvadratmeter priset bland den högsta i hela Madrid, inte konstigt eftersom Calle de Preciados är en av Madrids mest aktiva och livliga gata för shopping belägen mitt i centrala Madrid.

Shoppinggatan sträcker sig från Puerta del Sol genom Plaza de Callao och slutar vid Plaza de Santo Domingo, hela sträckan är endast för fotgängare och den är alltid vältrafikerad av människor. Parallel gatan Calle del Carmen är också den anpassad för gående.

Här hittar du ett varierat utbud av affärer och butiker så som mode och klädaffärer för både män och kvinnor, tv-spelsbutik en hel del mindre nischade butiker och även större varuhus så som FNAC, ett franskt bolag som specialiserar sig inom kulturella produkter såsom böcker, musik, fotografirelaterade produkter, datorer och andra teknikprylar här finns också El Corte Ingles, mer om det längre ner i texten.
En annan populär liten diamant av shopping gatan Calle de Preciados är Doña Manolita (Carmen 22) som är en spelbutik specialiserad på lotterier, den är otroligt populär på grund av att de dragit hem storvinster flera gånger i Spaniens stora lotteri. Är du i närheten och känner att du har turen med dig kanske det är värt ett försök.

Något som utmärker sig shopping mässigt i Calle de Preciados är den stora kvantiteten av klädaffärer här hittar du alla de stora nationella och internationella modekedjorna så som Zara (Preciados 18) Mango (Preciados 8) Desigual (vid hörnet av Callao) Camper (Preciados 23) och Sfera (Preciados 4)

Längs med shoppinggatan kan du även stöta på olika typer av gatuunderhållare och gatumusiker samt dansgrupper som ställer upp med en show för förbigående. Det mesta av underhållningen är i mycket hög kvalitet.

Calle de Preciados shopping i madrid

Ursprunget
Calle de Preciados är döpt efter två bröder med Prciado i efternamn som under 1400-talet jobbade som ”Almotacenes” det innebär att de hade ansvarat att kontrollera och undersöka vilka olika mått och valutor som användes bland de olika köpmännen i området. Denna gata och sträcka har använts som köpcentrum sedan dag ett i flera århundraden

Invigningen av Galerias Preciados år 1943 var ett stort steg för shoppingen i Madrid och Spanien eftersom den ses som det första renodlade köpcentrumet i hela Spanien. El Corte Ingles köpte senare byggnaden år 1995 och byggnaden inhyser numera en del av El Corte Ingles varuhus.
På översta våningen finns numera deras Gourmet experience med en stor terrass där man kan njuta av god mat och en fantastisk utsikt över centrala Madrid.

El Corte Ingles flaggskeppsbutik i Calle de Preciados.
Detta är det största varuhuset i hela Calle de Preciados i centrala Madrid, och även den mest besökta samt trafikerade köpcentret. Detta varuhus öppnades 1939 och finns på Calle de Preciados 3, vid slutet av gatan närmast Puerta del Sol.
En av årets shopping höjdpunkter i Madrid är när El Corte Ingles vid jultider ställer ut Cortylandia som är en enorm visuell upplevelse av ljus och ljud med kända barnfigurer som uppskattas av både barn och vuxna. Är du i Madrid vid dessa tider rekommenderas verkligen ett besök.

Den första delen av Calle de Preciados närmast Santo Domingo består mestadels av olika tapas barer och restauranger där du kan ta en paus från all shopping. Bland de mest populära uteställena finns Lazarran (Preciados 33) De Maria Parrilla (Preciados 32) och Asador de Aranda (Preciados 44)

Hur du tar dig till Calle de Preciados
Adress: Mellan Plaza Santo Domingo och Puerta del Sol. 28013 Madrid, Spanien.
Med tunnelbana: Du kan antingen hoppa av i station Sol (linje 1,2 och 3) eller Callao (linje 3 och 5) eller Santo Domingo (Linje 2)
Med tåg: Cercanias linje C3 och C4 station Sol
Med buss: Busslinje 1, 2, 46, 74, 75, 146 och 147

Föregående artikelXanadu Köpcentrum
Nästa artikelMuseum Thyssen-Bornemisza

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Most Popular

Museum Thyssen-Bornemisza

Museet Thyssen-Bornemisza är ett konstmuseum mitt i centrala Madrid i Spanien. Museet grundades av Heinrich, Baron Thyssen-Bornemisza de Kaszon, därav namnet och invigdes år...

Calle de Preciados

Calle de Preciados i centrala Madrid är en shopping gågata strax söder om Gran Via, den är ca 500 meter lång. Här på denna...

Xanadu Köpcentrum

Numera Intu Xanadu I Madrid är förmodligen ett av Madrids och Europas nyaste och största köpcenter eller köpcentrum där det även finns en del...

Shopping i Madrid Gran Via

Madrid erbjuder ett enormt utbud om du gillar shopping och att shoppa. Madrids huvudaveny heter Gran Via, även kallad Madrids shopping Broadway. Detta är den populäraste...

Recent Comments